5 Willekeurige iOS 9 features

5 Willekeurige iOS 9 features

oktober 1, 2015 0 Door Redactie

Beschermde wachtwoorden in Safari

Touch ID is nu nodig om wachtwoorden te bekijken in Safari. De wachtwoorden zijn te bekijken via Instellingen > Safari. Door de extra beveiliging met Touch ID is het niet mogelijk dat iemand die de telefoon gebruikt om de wachtwoorden in te zien.

6-cijferige pincode

Om de beveiliging nog verder te vergroten is Apple overgestapt van een 4- naar 6-cijferige pincode. Met twee cijfers meer zijn veel meer combinaties mogelijk. Zo wordt het aantal combinaties van 10.000 uitgebreid naar 1 miljoen.

Hernieuwde Notities App

De Notities app in iOS heeft een complete metamorfose ondergaan en beschikt over nieuwe mogelijkheden. Het is niet meer de simpele tekst app zoals in eerdere versies van iOS. De Notities app is uitgebreid met tekenmogelijkheden waarbij zelfs een liniaal gebruikt kan worden. Er kunnen checklists gemaakt worden, sketches, thumbnails maar ook bijvoorbeeld ondersteuning van Maps is toegevoegd.

iCloud Drive App

iCloud Drive is een file manager in de cloud. De iCloud drive was in eerdere versies van iOS alleen maar te bereiken via apps die gedownload moesten worden. In iOS 9 is de iCloud Drive app standaard geïnstalleerd.

Thumbnails in Foto’s app

In iOS 9 wordt er een rij met foto’s getoond aan de onderkant van een foto die bekeken wordt. Door naar rechts of links te swipen kan snel een andere foto gezocht worden. De thumbnail rij maakt het ook makkelijker om te zien wat de volgende of vorige foto is.