Alles over de WWDC van Apple

Alles over de WWDC van Apple

juni 2, 2014 0 Door Redactie

De World Wide Developers Conference (WWDC) vindt vanaf vandaag tot en met 6 juni plaats in San Francisco. Deze conferentie vindt elk jaar plaats en hier worden nieuwe producten en software van Apple geïntroduceerd. Ook biedt Apple de mogelijkheid om nieuwe producten hier uitgebreid te testen.

Onthulling van iOS 8?
Het is aannemelijk dat iOS 8 tijdens de conferentie zal worden onthuld. Er worden geen grote veranderingen van het nieuwe besturingssysteem verwacht, het zal echter wel op grafisch vlak meer verfijnd worden. Ook zal iOS8 misschien nieuwe apps introduceren. Het berichtencentrum zal in iOS8 veranderen met een versimpeld menu met enkel de tabbladen meldingen en vandaag. Ook wordt verwacht dat de berichten-app een functie krijgt waarmee gesprekken automatisch worden verwijderd na een bepaalde tijd die men zelf instelt. Ook wordt gesproken over verwachte mogelijkheden tot multitasking en CarPlay-implementatie waarbij het beeld in twee├źn zal worden gesplitst, het is mogelijk dat met iOS 8 meerdere apps tegelijkertijd kunnen draaien. Wellicht zal er tijdens de WWDC 2014 ook meer duidelijkheid komen rondom een nieuwe Apple TV en andere televisieplannen van Apple.

Doorgaans worden op de WWDC geen nieuwe iPads of iPhones door Apple onthuld. Meestal gebeurt dit op aparte evenementen in het najaar. Er wordt dan ook niet verwacht dat de iPhone 6 of de iWatch op de WWDC 2014 worden onthuld. Toch gaan er wel wat geruchten dat Apple de iPhone 6 hier toch zal tonen. Of dit zal gebeuren is nog even afwachten.