Apple komt mogelijk met een 10,5-inch iPad in 2017 

Apple komt mogelijk met een 10,5-inch iPad in 2017 

november 30, 2016 0 Door Redactie

Volgens een nieuw gerucht komt er volgend jaar een vierde iPad op de markt naast de reeds bestaande modellen. Op dit moment zijn er een 7,9-inch iPad Mini, een 9,7 inch iPad Air en een grotere 12,9-inch iPad Pro verkrijgbaar. Volgend jaar komt er dan mogelijk nog een ‘tussenmodel’ van 10,5-inch bij. Dit bericht werd eerder al naar buiten gebracht door de bekende Apple analist Ming-Chi Kuo. Nu is er ook een bericht op DigiTimes verschenen dat het gerucht naar buiten brengt op basis van bronnen uit de productieketen in Taiwan. 

Educatieve en zakelijke markt

Apple zou volgens het bericht kiezen voor een 10,5-inch tussen model dat zich richt op de educatieve sector en de zakelijke markt in de VS. Onder deze groepen zouden tablets met een grootte van 10-inch populair zijn. Voor de groepen is de 9,7-inch iPad te klein. De grotere 12,9-inch versie is weer een stuk duurder. Om die reden zou Apple met een tussenoplossing komen, namelijk een 10,5-inch iPad. Er wordt verwacht dat Apple in maart een event zal organiseren waar updates voor de iPad worden gepresenteerd.  
 
Dat er een 10,5-inch iPad door Apple wordt uitgebracht werd door Kuo al eerder voorspeld. Het model zou pas in 2018 verschijnen en mogelijk zijn voorzien van een OLED display. OLED displays worden ook al langere tijd verwacht in de iPhone maar dit schijnt steeds niet te lukken vanwege problemen met de productie van deze displays. Met OLED zal een stuk meer mogelijk zijn, schermenranden kunnen bijvoorbeeld overlopen en worden buigbaar. Of de 10,5-inch iPad is voorzien van een OLED display en wanneer deze daadwerkelijk wordt uitgebracht is niet duidelijk.