Apple producten weer te koop voor Russen

Apple producten weer te koop voor Russen

december 29, 2014 0 Door Redactie

Vorige week sloot Apple onverwacht de deuren van de Russische Apple Store. De Russische Roebel werd steeds minder waard. Dit is mede te danken aan de lage olieprijs. De roebel werd zo weinig waard dat Apple niet meer op kon boksen tegen de inflatie. Daarom besloot Apple als tijdelijke maatregel de prijs van Apple producten in de Russische Online Store te verhogen. Vervolgens besloot Apple de Russische online store tijdelijk te sluiten. Een woordvoerder van Apple liet weten dat deze maatregel noodzakelijk was.

Toch besloot Apple de Online Apple Store weer te openen, zodat de Russen ook Apple cadeautjes konden kopen voor onder de kerstboom. Wel werden de prijzen voor de Apple producten aanzienlijk verhoogd met zo’n 35 procent. Apple was genoodzaakt de prijzen te verhogen, de Roebel verloor in de afgelopen weken wel 50 procent van zijn waarde.

In de Russische App Store waren de prijzen al eerder aangepast. Zo kregen ontwikkelaars weer wat meer Roebels voor de apps die zij verkochten. Het kan zo zijn dat Apple de prijzen voor de Russen blijft aanpassen, dit is afhankelijk van wat de Roebel doet.