Apple Watch is de beste fitnesstracker

Apple Watch is de beste fitnesstracker

februari 16, 2016 0 Door Redactie

Uit een test van Open Effect, een Canadees onderzoeksbedrijf, blijkt dat de Apple Watch de beste fitnesstracker op het gebied van privacy en veiligheid is. Open Effect richt zich vooral op de veiligheid van onze persoonlijke data. Het bedrijf heeft acht verschillende fitnesstrackers getest van Basis, Fitbit, Mio, Withings, Xiaomi, Jawbone en Apple. De Apple Watch komt het best uit deze test.

Veiligheid

De Apple Watch komt uit veiligste optie uit de test omdat het de enige wearable is die het MAC-adres voor de bluetooth-verbinding regelmatig aanpast. Bij de andere apparaten die zijn getest blijft dit adres vaak lange tijd hetzelfde. De gebruiker loopt hierbij het risico dat de locatie door een ander lange tijd kan worden bijgehouden wanneer de wearable niet is verbonden met een smartphone. De Garmin Connect is het slechtste uit de test gekomen. De data van dit apparaat wordt niet eens gecodeerd verzonden bij het verbinden met internet. Daarbij staat transmissie van data open voor observatie en aanpassingen voor derde partijen.

Open Effect heeft de fitnesswearables getest om te laten zien hoe onveilig deze in sommige gevallen zijn en om te laten zien hoe voorzichtig we moeten zijn. De apparaten verzamelen dagelijks persoonlijke informatie die interessant is voor bedrijven die de fitnessdata willen verkopen. Het is daarom verstandig om voor de meest veilige optie te kiezen.