Apple’s ‘budgettoestel’

Apple’s ‘budgettoestel’

mei 6, 2013 0 Door Redactie

Volgens langlopende geruchten zal Apple in de loop van dit jaar een budgettoestel naast de gewone iPhone op de markt gaan brengen. Analisten van de Amerikaanse investeringsbank J.P. Morgan beweren echter dat het een middenklasse toestel gaat worden waarvan de prijs tussen de 350 en 400 dollar zal gaan liggen.
Volgens Mark Moskowitz en Gokul Hariharan, analisten van de investeringsbank, richt Apple zich met de goedkopere iPhone wel op de wereldwijde markt voor prepaidtelefoons. Apple zal voor het toestel echter wel een hogere prijs gaan vragen dan gangbaar is op deze markt. De analisten stellen dat de goedkopere variant tussen de 350 en 400 dollar gaat kosten. Volgens eerdere geruchten zou de prijs van het toestel onder de 300 dollar liggen.

De strategie die Apple wil hanteren is vergelijkbaar met de strategie bij de lancering van de iPad mini en de iPod nano volgens Moskowitz en Hariharan. Ook hier werden budget versies geïntroduceerd, de prijzen waren echter wel hoger dan de echte budget versies op de markt voor tablets en mediaspelers. Deze tactiek heeft in deze gevallen goed uitgepakt. De iPad mini is een stuk duurder dan bijvoorbeeld voordelige Android-tablet, toch heeft de komst van deze tablet Apple’s aandeel op de markt verstevigd. Hetzelfde gold voor de introductie van de iPod nano. Deze mediaspeler heeft een grote rol gespeeld bij het aanhoudende succes van Apple’s iPods, ondanks de hoge prijs ten opzichte van andere mediaspelers. Of het nieuwe toestel van iPhone hetzelfde succes zal opleveren is natuurlijk afwachten.