Batterijduur van de iPhone verlengen

Batterijduur van de iPhone verlengen

augustus 27, 2015 0 Door Redactie

Doordat de smartphone veelvuldig gebruikt wordt gaat de batterij vaak nog minder dan een volle dag mee. Wie heeft de smartphone immers niet iedere nacht aan de lader? Er zijn manieren om de batterij langer mee te laten gaan. Dit voorkomt dat de smartphone meerdere keren per dag aan de lader moet.

Display helderheid verminderen

Het display is één van de grootste energie verbruikers van de smartphone. Hoe hoger de helderheid van het display, hoe meer energie er verbruikt wordt. Verminder de helderheid van het display om de batterij te sparen. Dit doe je door te gaan naar Instellingen > Beeldscherm en helderheid. Met de slider is het vervolgens mogelijk om de helderheid te verlagen. Hiernaast is het verstandig om de tijd te verminderen van het stand-by gaan. Het display blijft dan minder lang energie verbruiken als de smartphone niet gebruikt wordt.

Wifi uitschakelen

Iedere keer dat de smartphone beweegt zoekt de smartphone naar een nieuw signaal. De smartphone is hierdoor continu op zoek naar een Wifi signaal. Als de smartphone niet gebruikt dan zoekt de smartphone nog steeds verbinding wat energie verbruikt. Schakel Wifi uit om de batterij te sparen. Het is ook mogelijk om de vliegtuigmodus in te schakelen. Het is dan niet mogelijk om internet te gebruiken maar bellen of sms’en is ook niet mogelijk.

Automatisch slot inschakelen

Om de batterij te besparen kun je automatisch slot inschakelen. De iPhone wordt dan vergrendeld als deze voor een bepaalde periode van inactiviteit niet gebruikt wordt. Automatisch slot kun je inschakelen door te gaan naar Instellingen > Algemeen > Automatisch slot. Vervolgens kan er een keuze gemaakt worden tussen 1, 2, 3, 4 of 5 minuten voordat de iPhone automatisch vergrendeld wordt.

Identificeer de grootverbruikers

In iOS 8 en later is het mogelijk om erachter te komen welke apps het meest van de batterij verbruiken. Dit doe je door te gaan naar Instellingen > Algemeen > Gebruik > Batterijgebruik. Het batterijgebruik geeft je informatie over de apps die het grootste deel van batterij verbruiken. De apps boven in de lijst worden doorgaans veel gebruikt. Dit betekent nog niet meteen dat de apps veel van de batterij verbruiken aangezien iedere app veel van de batterij verbruikt als deze veelvuldig geopend is. De apps die je niet veel gebruikt maar toch boven in de lijst staan zijn de apps die geïdentificeerd moeten worden als grootverbruikers. Door de instellingen van deze apps aan te passen is het mogelijk om het verbruik van de batterij te verminderen.

Locatievoorzieningen alleen bij gebruik

In iOS 8 en later is er een Locatievoorzieningen instelling. Door deze instelling wordt de locatie van de iPhone bijgehouden. Het is mogelijk om locatievoorzieningen uit te schakelen maar de instelling kan ook per app ingesteld worden. Het is mogelijk om locatievoorzieningen voor een bepaalde app uit te schakelen of alleen te gebruiken als de app gebruikt wordt. Locatievoorzieningen is te bereiken via Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen.

Ververs apps op de achtergrond

De functie Ververs apps op de achtergrond laat de apps op de achtergrond updaten. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt voor apps die nieuws tonen. Door de functie in te schakelen wordt de inhoud van de app steeds vernieuwd zodat de app niet alles hoeft te downloaden als je deze opent. Deze functie verbruikt niet veel meer van de batterij maar het kost wel degelijk meer energie dan wanneer het niet gebruikt wordt. Ververs apps op de achtergrond kan uitgeschakeld worden door te gaan naar Instellingen > Algemeen > Ververs apps op de achtergrond. De functie kan volledig uitgeschakeld worden maar ook apart per app.