Beste manieren om je iPhone te verkopen

Beste manieren om je iPhone te verkopen

augustus 8, 2016 0 Door Redactie

Het duurt niet lang meer voor de iPhone 7 ten tonele verschijnt waardoor veel gebruikers de oude iPhone nog snel verkopen om er zoveel mogelijk voor te kunnen krijgen. Zoals gewoonlijk wordt verwacht dat de nieuwe iPhone over nieuwe en snellere hardware beschikt en een verbeterde camera. Met een reeks nieuwe features en verleidelijke reclames campagnes wordt je overtuigd om over te stappen naar de nieuwe iPhone. Dit terwijl je oude iPhone het waarschijnlijk nog steeds goed doet. Gelukkig zijn er een aantal manieren om snel je iPhone te verkopen zodat je het geld beschikbaar hebt voor de nieuwe iPhone.

Recycling websites

Er zijn een aantal recycling websites in opkomst in Nederland die door veel consumenten gebruikt worden om eenvoudig en snel een iPhone in te leveren. De twee bekendste recycling websites zijn Gsmloket en reBuy. De bedragen die betaald worden voor een gebruikte iPhone zijn wellicht iets lager dan wat je er via Marktplaats voor kunt krijgen maar aan de andere kant is het de snelste en makkelijkste manier om je iPhone te verkopen. Je bekijkt op de website hoeveel je voor je iPhone kunt krijgen, stuurt de iPhone op waarna deze gecontroleerd wordt en je krijgt je geld; het kan bijna niet makkelijker.

Marktplaats

Marktplaats is in Nederland veruit de populairste website met tweedehands artikelen. IPhones worden iedere dag in grote hoeveelheden via de website verkocht. Het levert vaak het meest op maar er zitten ook nadelen aan. Op Marktplaats creëer je een advertentie met foto’s van de iPhone en een overtuigende beschrijving. De foto’s moet je zelf maken en uploaden. Als het op de prijs van de iPhone aankomt heb je twee keuzes; een vaste prijs of geïnteresseerden laten bieden. Marktplaats helpt niet bij de transactie waardoor de afhandeling geheel in je eigen handen ligt. Het is mogelijk om de iPhone per post te versturen maar vaker wil de koper de iPhone eerst in levende lijve bekijken en uitproberen. Het nadeel van Marktplaats is dat je vrijwel alles zelf moet doen en dat er veel onbetrouwbare kopers tussen zitten die afspraken niet nakomen. Als je de iPhone verkoopt via Marktplaats dan is het verstandig om voorzichtig te zijn aangezien je niet weet met wie je te maken hebt.

eBay

EBay is bij vrijwel iedereen bekend als de wereldwijde versie van Marktplaats. Het werkt min of meer op dezelfde manier. Mensen kunnen bieden op de iPhone of je kunt een vaste prijs instellen. Deze manier zorgt ervoor dat je een betere prijs krijgt voor de iPhone dan bij een recycling website. Er zijn echter ook nadelen aan deze methode. Ten eerste kost het meer tijd en aandacht. Je moet zelf foto’s van de iPhone maken, deze uploaden en een overtuigende beschrijving verzinnen. Hiernaast concurreer je met grote aantallen verkopers die ook hetzelfde type iPhone te koop aanbieden en je moet vervolgens de iPhone zelf inpakken en versturen zodat het heelhuids bij de verkoper aankomt. EBay is niet gratis waardoor de verkoopprijs niet de gehele winst is. De kosten van eBay en mogelijk Paypal gaan er ook nog af waardoor je minder overhoudt dan de winst.