Half miljoen banen in Europa door App Store

Half miljoen banen in Europa door App Store

augustus 14, 2014 0 Door Redactie

De App Store werd in 2008 geïntroduceerd en sindsdien zijn er zo’n 500.000 nieuwe banen gecreëerd in Europa welke hun bestaan te danken hebben aan de app winkel die door Apple is ontwikkeld. Daarbij heeft het bedrijf ook nog eens 6,5 miljard dollar aan diverse Europese ontwikkelaars uitbetaald. De iOS ontwikkelaars uit Europa beslaan daarmee 30 procent van het totaal. Dit wordt door Apple op haar eigen website vermeldt. Apple betaalde wereldwijd 20 miljard dollar uit aan alle app-ontwikkelaars. Op het moment zijn er maar liefst 1,2 miljoen apps te vinden in de App Store en de download teller staat al op ruim 75 miljard gedownloade apps.

Derde Nederlandse Apple Store
18.300 Nederlanders zijn lid van Apple’s officiële ontwikkelaarsprogramma. In totaal zijn er 280.000 leden waarvan veel leden uit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. In Nederland heeft Apple 400 mensen in dienst, de meesten daarvan zijn werkzaam in de Apple Stores. Een derde Nederlandse Apple Store wordt deze week geopend in Den Haag.

Al maanden wordt er keihard gewerkt aan de nieuwe Haagse Apple Store. Deze store zal op zaterdag 9 augustus haar deuren om 10.00 uur openen. Voorheen bevond zich de boekhandel Verwijs in het pand. Ook de naastgelegen panden werden door Apple gekocht zodat de Apple Store een megastore kon worden. Het is de eerste Apple Store in Nederland die voorzien is van een Genius Bar van 360 graden. Hier kunnen klanten terecht met vragen over hun Mac, iPad of iPhone. Ook kunnen er in de winkels workshops worden gevolgd en worden er speciale sessies georganiseerd. De Apple Store in Den Haag zal één van de grotere Apple winkels in Europa worden.