In 2014 heeft Apple genoeg saffierglas voor de iPhone 6 en de iWatch

In 2014 heeft Apple genoeg saffierglas voor de iPhone 6 en de iWatch

juni 27, 2014 0 Door Redactie

Volgens analist Matt Margolis zou Apple genoeg krasbestendig saffierglas hebben om hiermee zowel de iPhone 6 als de iWatch te kunnen voorzien. Margolis heeft de productieketen van GT Advanced gecheckt. Deze partner van Apple bezit een fabriek in Mesa en hier zal al een grote berg saffierglas zijn geproduceerd. De maximale productiecapaciteit van GT Advanced zou zo’n 200 miljoen schermen per jaar zijn. Op dit moment zou Apple volgens Margolis dus al genoeg saffierglas hebben om alle iWatch exemplaren en alle 4,7-inch en 5,5-inch iPhones te kunnen voorzien van het saffierglas.

GT Advanced heeft in de fabriek meer dan 2500 speciale saffierovens laten neer zetten. De fabriek werkt met saffierblokken van wel 200 tot 235 kilo zwaar. De productie lijkt nog niet te zijn gestart omdat de fabriek nog wacht op de laatste vooruitbetaling van Apple. Na de uitbetaling zouden de bouwwerkzaamheden en het reserveren van het apparatuur kunnen worden afgerond. Waarschijnlijk zou dit eind juni zo ver zijn. Door Apple is in patenten al vastgelegd dat het saffierglas in nieuwe producten wordt gebruikt en ook wordt de coating voor het glas in een patent beschreven.

Terwijl Margolis in februari nog dacht dat Apple met massaproductie tussen de 100 miljoen en 200 miljoen schermen kon halen, zouden dat er nu al meer dan 200 zijn. Apple kan dus alle toestellen hiermee voorzien en niet alleen de grotere modellen. Het materiaal is echter duurder en waarschijnlijk zullen deze kosten terug zijn te vinden in een hogere iPhone prijs. Een tijdje geleden ging rond dat Apple de iWatch als eerste zou voorzien van het saffierglas. Dit lijkt niet realistisch omdat de iPhone 6 in het 4,7-inch en 5,5-inch formaat eerder worden verwacht.