iOS 6.1 beschikbaar

iOS 6.1 beschikbaar

januari 31, 2013 0 Door Redactie

Op maandagavond 28 januari heeft Apple versie 6.1 uitgebracht van iOS. De nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem wordt uitgebracht voor de iPhone, iPad en iPod en kan vanaf nu gedownload en geïnstalleerd worden. Via een Wi-Fi verbinding is het besturingssysteem eenvoudig te updaten. Ga allereerst naar de instellingen van het apparaat, druk vervolgens op Algemeen en kies voor Software update om de nieuwe versie te installeren. Om de update te downloaden en installeren moet op ‘Download en installeer’ worden gedrukt en zal je akkoord moeten gaan met de voorwaarden.

Met het nieuwe besturingssysteem heeft Apple vooral een aantal technische verbeteringen doorgevoerd en bugs opgelost. Daarnaast brengt het nieuwe besturingssysteem ook een aantal waarneembare veranderingen met zich mee. Allereerst LTE-ondersteuning voor meer aanbieders, een volledige lijst van ondersteunde aanbieders kan op de Apple site worden gevonden. Daarnaast kunnen iTunes Match-abonnees afzonderlijke nummers downloaden uit iCloud. Ook is er een nieuwe knop om de advertentie identificatie opnieuw in te stellen. Daarnaast brengt de nieuwe versie ook verbeteringen voor Apple Maps en spraakbesturingsprogramma Siri.

De update 6.1 update is er voor de iPhone 5, iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS, iPad derde en vierde generatie, iPad 2, iPad Mini en voor de iPod Touch vierde en vijfde generatie.