iOS 8 draait op 18 procent van Apple apparaten

iOS 8 draait op 18 procent van Apple apparaten

september 22, 2014 0 Door Redactie

Het is inmiddels mogelijk om Apple’s nieuwste besturingssysteem iOS 8, op je mobiele Apple apparaat te downloaden en te installeren. Op woensdagavond 17 september startte Apple met de uitrol van iOS 8.De uitrol van het systeem lijkt echter nog stroef te verlopen. 24 uur na de release draaide het systeem op slechts 18 procent van alle mobiele Apple apparaten. Dit is een stuk minder dan toen iOS 7 werd vrijgegeven.

Verschil met iOS 7
Toen iOS 7 vorig jaar werd vrijgegeven draaide de dag erna al zo’n 39 procent van alle mobiele Apple apparaten op het besturingssysteem. Met iOS 8 is dit dus een stuk minder. De reden daarvan zou kunnen zijn dat iOS 7 vorig jaar een stuk meer aandacht kreeg vanwege zijn nieuwe userinterface.

iOS 8 hoeft niet op zo’n groei te rekenen. Op dit moment is het percentage namelijk nog steeds niet flink gestegen. Het nieuwe besturingssysteem brengt een hoop nieuwe features met zich mee zoals een nieuw notificatiescherm, toetsenbord en vele andere mogelijkheden. Dit alles heeft natuurlijk mee rekenkracht nodig. Om die reden is het ook niet mogelijk om het iOS 8 te installeren op een iPhone 4. Op de iPhone 4S is dit wel mogelijk maar uit onderzoek blijkt dat het toestel na het installeren van het nieuwe besturingssysteem slechter zal werken. Het toestel wordt langzamer, apps starten langzamer op en animaties kunnen gaan haperen. Voor gebruikers van de iPhone 4S is het daarom verstandig om nog even te wachten met het installeren van het besturingssysteem.