iPhone 5C 8GB nu ook verkrijgbaar in Nederland

iPhone 5C 8GB nu ook verkrijgbaar in Nederland

april 18, 2014 0 Door Redactie

Vorige maand verscheen de iPhone 5C met een opslagcapaciteit van 8GB al in de Britse Apple Store. Vanaf nu is het toestel ook verkrijgbaar in Nederland. Het model wordt in het Verenigd Koninkrijk voor 429 pond aangeboden, dat is zo’n 512 euro. Het model met 16GB wordt daar voor 469 pond verkocht wat omgerekend 560 euro bedraagt. In Nederland wordt het toestel voor 486 euro verkocht en is daarmee een stuk goedkoper dan de iPhone 5S. De iPhone 5S heeft op dit moment een adviesprijs van 699 euro.

Deze kleurrijke plastic iPhone is in combinatie met een KPN abonnement gratis verkrijgbaar. Voor 42,50 per maand ontvangt men bij KPN de iPhone 5C met 8GB en 2GB aan data gratis. Voor een los toestel kan men terecht bij de Phone House.

Eerder was de iPhone 5C enkel met 16GB of 32GB aan opslaggeheugen beschikbaar. Het toestel heeft veel kritiek over zich heen gekregen. Het zou gaan om een middenklasse toestel maar critici waren niet te spreken over de hoge prijs van de iPhone 5C. Het toestel presteerde in de Verenigde Staten wel beter dan Windows Phone-toestellen, BlackBerry en toestellen van Android waaronder de Galaxy S4.