iPhone 6

iPhone6camera2De iPhone 6 is op 9 september 2014 door Apple gepresenteerd. Tegelijk met de iPhone 6 werd een tweede model gepresenteerd; de iPhone 6 Plus. Het grootste verschil tussen de twee iPhone 6 modellen is het formaat van het beeldscherm. De iPhone 6 heeft een beeldscherm van 4,7 inch terwijl de iPhone 6 Plus een beeldscherm heeft van maar liefst 5,5 inch. De iPhone modellen zijn hiermee beduidend groter dan de voorgangers.

iPhone 6 abonnementen


Uiterlijke kenmerken

De iPhone 6 heeft een ander uiterlijk gekregen. De smartphone heeft afgeronde hoeken en dunnere randen. De hoeken zijn sterker afgerond dan bij de iPhone 5 modellen. De behuizing is van een sterke kwaliteit. Verwacht werd dat het beeldscherm van saffierglas gemaakt zou zijn maar dat is bij beide iPhone 6 modellen niet het geval. Het beeldscherm is een standaard Retina Display. Het toestel verschijnt in de kleuren Space Gray, Silver en Gold. Dit zijn dezelfde kleuren als de iPhone 5S.

Specificaties

De iPhone 6 is voorzien van een 64-bits A8 chip en een M8 bewegingscoprocessor. De recente iOS en Apple apps zijn voor 64 bit gemaakt. De M8 bewegingscoprocessor is een upgrade van de bewegingscoprocessor in de iPhone 5S. Deze bewegingscoprocessor maakt het gebruik van een nieuwe gezondheidsapps mogelijk. Apple gaf tijdens de presentatie aan dat dit steeds belangrijker wordt voor hen. Het toestel draait op iOS 8. Dit besturingssysteem is een compleet nieuwe versie van iOS met ook een ander design. De iPhone 6 heeft een spreektijd van 14 uur via 3G. Bij internetten is de gebruiksduur 10 uur. Met een standbytijd van 250 uur is de iPhone 6 gelijk gebleven met de iPhone 5S maar het toestel is wel zuiniger geworden op andere punten.

Camera

De 8.0 megapixel camera waarover de iPhone6 beschikt is verbeterd ten opzichte van de iPhone 5S. De camera heeft echter hetzelfde aantal megapixels maar beschikt over het nieuwe Focus Pixels. Het diafragma van de camera is ƒ/2.2. De camera kan snel veel foto’s nemen en iOS selecteert automatisch de scherpste foto’s. Video’s worden gemaakt met een kwaliteit van 1080p HD.

Touch ID

De iPhone 6 heeft net als de iPhone 5S een vingerafdrukscanner. De technologie heet Touch ID. De sensor van de scanner zit onder de home knop. Als een vinger boven de home knop wordt gehouden scant de sensor de vinger. Drukken op de knop is niet vereist. Het is mogelijk om met een vingerafdruk het toestel te ontgrendelen. Het is met de iPhone 6 ook mogelijk om aankopen te doen waarbij de vingerafdrukscanner wordt gebruikt om een aankoop te bevestigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *