iPhone 6 vs iPhone 6 Plus: Wat zijn de verschillen?

iPhone 6 vs iPhone 6 Plus: Wat zijn de verschillen?

juni 29, 2015 0 Door Redactie

De twee laatste iPhone modellen hebben voor een recordomzet voor Apple gezorgd en zijn een groot succes. De iPhone 6 en 6 Plus lijken op elkaar maar buiten dat de één veel groter is dan de ander zijn er toch een aantal verschillen. Voordat je een nieuwe iPhone koopt wil je natuurlijk weten om welke verschillen het gaat en voor welk toestel je moet gaan. Het is geen makkelijke keuze aangezien je voor een lange tijd aan het toestel vast zit als je een abonnement neemt. Welke je moet kiezen wordt makkelijker door de verschillen te bekijken. Wordt het de iPhone 6 of 6 Plus?

Display

Het verschil dat het meest eruit springt is het display formaat. De iPhone 6 is uitgerust met een 4.7 inch display. Dat is 0.7 inch groter dan de iPhone 5S maar nog een stuk kleiner dan de iPhone 6 Plus. Het grootste model ooit van de iPhone heeft een 5.5 inch display. Met dit formaat wordt de iPhone 6 Plus in de categorie plablet geplaatst. De resolutie verschilt ook. De iPhone 6 heeft een resolutie van 750×1334 pixels terwijl de iPhone 6 Plus een resolutie heeft van 1080×1920 pixels.Bij de iPhone 6 komt dit neer op 326 ppi en de iPhone 6 Plus 401 ppi. De displays van beide iPhones zijn van een goede kwaliteit zoals verwacht kan worden van Apple. Afbeeldingen en video’s worden helder en scherp weergegeven op beide iPhone 6 modellen.

Welke displaygrootte het beste bij je past hangt af van wat je precies met de iPhone wilt doen. Als je geregeld films en video’s bekijkt op de iPhone dan zijn deze beter te bekijken op de iPhone 6 Plus. Hetzelfde geldt als je de iPhone veel gebruikt om bestanden van werk te bekijken en te bewerken. Dit is makkelijker op een groter display. Als je de iPhone niet veelvuldig voor deze zaken gebruikt dan is het mogelijk niet nodig om een groot display te hebben. Het display van de iPhone, van 4.7 inch, is groot genoeg voor het spelen van game apps, sociale media en normaal gebruik van internet.

Verschillen in specificaties

Het verschil in de grootte van het display is aanzienlijk maar dit is niet het geval voor de specificities. De processor en het geheugen verschillen niet van elkaar. Beide iPhone 6 modellen beschikken over een snelle A8 processor waardoor er geen verschil in snelheid te merken is. Het werkgeheugen waar de iPhones over beschikken is 1 GB RAM. De opslagruimte is ook hetzelfde. De iPhones zijn verkrijgbaar met 16GB, 64GB en 128GB opslagruimte. Zoals je kunt zien verschillen de iPhones aan de binnenkant niet veel van elkaar. Het enige verschil is de batterij. Doordat de iPhone 6 Plus groter is heeft Apple meer ruimte gehad voor de batterij. De batterij van de iPhone 6 Plus heeft meer capaciteit maar dit is ook wel nodig voor het grote display dat veel van de batterij vraagt. De batterijduur van beide iPhones verschilt hierdoor niet veel van elkaar.

De iPhone 6 modellen zijn gezien alle andere zaken identiek. Beide iPhones hebben standaard iOS8 geïnstalleerd met dezelfde apps. Op de iPhone 6 Plus is een landscape mode aanwezig waarbij apps zoals berichten en de calender horizontaal getoond worden. Deze mogelijkheid is niet aanwezig op de iPhone 6. Op het kleinere scherm heeft het geen toevoeging terwijl het op de iPhone 6 Plus de productiviteit sterk kan verbeteren. De iPhone 6 Plus heeft hiernaast een hogere prijs dan de kleinere iPhone 6. De keuze tussen een iPhone 6 en 6 Plus komt hierdoor grotendeels neer op de prijs en grootte; welke grootte past het beste bij jou en wil je er meer voor betalen?