iPhone 6S

hero_rosegold_largeDe iPhone 6S en 6S Plus zijn op woensdag 9 september 2015 officieel door Apple gepresenteerd. Aangezien het om een update van de iPhone 6 gaat is er voornamelijk aan de binnenkant gesleuteld aan de nieuwe iPhone. De iPhone 6S beschikt over nieuwe features zoals 3D Touch, nieuwe en verbeterde apps, snellere connectiviteit, verbeterde Touch ID maar ook een nieuwe kleur.

iPhone 6S abonnementen


Uiterlijke kenmerken

Zoals al verwacht werd is er aan het design of uiterlijk van de iPhones niet veel veranderd. Dit is meestal het geval bij een update. De iPhone 6S heeft een Retina display van 4,7 inch dat een resolutie heeft van 1334 x 750 pixels met 326 ppi. De behuizing van de iPhone 6S ziet er op het eerste gezicht hetzelfde uit maar het is gemaakt van een ander materiaal. De behuizing is gemaakt van versterkt aluminium met een legering van zink. Dit aluminium is 60 procent sterker. Door de interne aanpassingen en de versterkte behuizing is de iPhone 6S 0,2 mm dikker geworden. De iPhone 6S heeft afmetingen van 138.3 mm x 67.1 mm x 7.1 mm.

Specificaties

De iPhone 6S beschikt over een krachtige 64-bits A9 chip en een M9 bewegingscoprocessor. Beide processors zijn verbeterd ten opzichte van de voorgangers. De A9 chipset is volgens Apple veel sneller en efficiënter dan de A8 chipset. Het besturingssysteem waarop de smartphone draait is iOS 9. Dit is de laatste versie van iOS die vooral gericht is op een langere batterijduur.

Camera

De 12 megapixel camera waarover de iPhone 6S beschikt is sterk verbeterd in vergelijking met de iPhone 6. Het is de eerste keer dat een iPhone over een 12 megapixel camera beschikt. De verhoging van het aantal megapixels is nog niet alles. De camera kan nu ook video’s opnemen in de 4K beeldkwaliteit. Aan de voorkant zit de FaceTime HD camera. Deze heeft nu 5 megapixels en kan video’s opnemen in 720p beeldkwaliteit.