iPhone 6S Plus

box_largeDe iPhone 6S en 6S Plus zijn op woensdag 9 september 2015 officieel door Apple geïntroduceerd. De nieuwe iPhones hebben niet een complete verandering doorgemaakt. De verbeteringen vonden dit jaar bijna alleen maar plaats aan de binnenkant en specificaties. De iPhone 6S Plus heeft verschillende nieuwe features zoals een drukgevoelig display, iOS 9, een verbeterde vingerafdrukscanner, de Apple News app en ook een nieuwe kleur.

iPhone 6S Plus abonnementen


Uiterlijke kenmerken

Zoals altijd het geval is met een iPhone S update is er aan het design of uiterlijk van de iPhone 6S Plus niet veel veranderd. De iPhone 6S is uitgerust met een 5,5 inch Retina display dat een resolutie heeft van 1920 x 1080 pixels met 401 ppi. De behuizing van de iPhone 6S heeft hetzelfde uiterlijk maar het is geproduceerd met een ander type aluminium. Het gaat om versterkt aluminium met een legering van zink. Dit aluminium is maar liefst 60 procent sterker waardoor het buigen van de iPhone 6S Plus niet snel zal gebeuren. De iPhone 6S Plus is hierdoor wel 0,2 mm dikker geworden. De iPhone 6S Plus heeft afmetingen van 158.2 mm x 77.9 mm x 7.3 mm.

Specificaties

De iPhone 6S Plus heeft dezelfde specificaties als de iPhone 6S. Beide iPhones beschikken over een krachtige 64-bits A9 chip en een M9 bewegingscoprocessor. Deze chip is niet alleen sneller maar ook efficiënter dan de voorganger. De iPhone 6S Plus draait op het iOS 9 besturingssysteem. Deze nieuwe versie van iOS is voornamelijk gericht op een langere batterijduur.

Camera

De 12 megapixel camera waarover de iPhone 6S Plus beschikt is sterk verbeterd in vergelijking met de iPhone 6 Plus. De iPhone beschikt voor de eerste keer over 12 megapixels. De voorgaande modellen kwamen niet verder dan 8 megapixels. Hiernaast is er nog een aanzienlijk upgrade en dat is de opname van video’s in de 4K beeldkwaliteit. Dit is niet de enige camera die verbeterd is. De FaceTime camera beschikt over 5 megapixels en Retina Flash. Dit is een flitser waarbij het display gebruikt wordt.