iPhone 7

apple-iphone7De iPhone 7 en 7 Plus zijn op 7 september 2016 officieel door Apple gepresenteerd. Het was een lang jaar wachten op de nieuwe iPhone modellen maar ze zijn er dan eindelijk. De iPhone 7 toestellen beschikken over nieuwe en verbeterde apps, een nieuwe home button, IP67 certificatie en stereo speakers. Er is extra veel aandacht besteed aan de draadloze oordopjes. Het 7e model van de iPhone beschikt over een 4,7 inch scherm en is leverbaar in de kleuren grijs, goud, rosegoud, zwart en jet zwart. Er is naast de keuze voor een specifieke kleur ook de mogelijkheid om de iPhone 7 te kopen met 32GB, 128GB of 256GB opslagcapaciteit.

iPhone 7 abonnementen


Uiterlijke kenmerken

Dit jaar heeft Apple er niet voor gekozen om een nieuw design in te voeren. Het succesvolle ontwerp van de iPhone 6 is nog niet verdwenen en keert terug in de iPhone 7. Net zoals het geval was bij de iPhone 6S gaat het bij de iPhone 7 voornamelijk om interne verbeteringen op het gebied van snelheid, gebruiksgemak en duurzaamheid. De behuizing is gemaakt van metaal en glas en heeft een formaat van 138.3 x 67.1 x 7.1 mm. Het Retina display heeft een resolutie van 1334×750 pixels met een pixeldichtheid van 326 ppi.

Specificaties

De iPhone 7 wordt door een krachtige 64-bit A10-chip aangedreven welke de hulp krijgt van een M9 bewegingscoprocessor. De chipset is enorm verbeterd ten opzichte van de voorganger terwijl de A9 chipset ook al snel genoeg was. Als het op snelheid en rekenkracht aankomt dan kan het nooit genoeg zijn. Iedereen wil immers een zo snel mogelijke smartphone zodat alles games zonder haperingen gespeeld kunnen worden. De nieuwe chip is nog krachtiger, sneller maar ook efficiënter zodat iOS 10, de nieuwe versie van iOS, zonder problemen draait. De batterijduur is wederom toegenomen zodat er gemiddeld een uur langer gebeld kan worden. De batterij in de iPhone 7 heeft een capaciteit van 1960 mAh.

Camera

De 12 megapixel iSight camera waarover de iPhone 7 beschikt is aanzienlijk verbeterd in vergelijking met de camera van de iPhone 6S. Hoewel deze camera foto’s en video schiet in hoge kwaliteit is er altijd ruimte voor verbetering. Apple heeft dit jaar aandacht besteed aan optische beeldstabilisatie. De camera van de iPhone 7 kan ook video’s opnemen in 4K beeldkwaliteit. Aan de voorkant van de iPhone 7 is de FaceTime HD camera te vinden welke is uitgerust met een 7 megapixel sensor en video opnames in 1080p.

iPhone 7 kopen

Zoals iedereen weet kost een iPhone 7 kopen niet weinig. De smartphone van Apple wordt in Nederland verkocht voor een adviesprijs van € 769,-. Dit is de prijs van een simlockvrije iPhone 7 als los toestel met 32GB opslagruimte. De versie met 128GB gaat over de toonbank voor € 879,- als los toestel. Het 256GB model kost € 989,-. Het toestel is goedkoper als het met abonnement gekocht wordt. De kosten van de iPhone 7 worden dan over de gehele looptijd verspreid. De maandtarieven bestaan bij een iPhone 7 met contract voor een gedeelte uit de kosten van de iPhone en het andere deel is voor het gebruik van de mobiele diensten. Wil je een iPhone 7 bestellen? Bespaar geld en vergelijk de verschillende iPhone 7 abonnementen met de vergelijker.