iPhone 7 Plus

apple iphone 7 plusVoor wie het gehele jaar heeft zitten wachten op de nieuwe 5,5 inch iPhone is er nu eindelijk de iPhone 7 Plus. Met het heldere display, de snellere processor en een ultiem gebruiksgemak is de 7 Plus het geschikte toestel voor iedereen die een phablet zoekt. De nieuwe phablet van Apple heeft nieuwe en verbeterde apps, een andere home button, een water- en stofdichte IP67 certificatie en dubbele speakers voor een nog beter geluid. De koptelefoonaansluiting is achterwege gelaten maar met de meegeleverde adapter is het nog steeds mogelijk om een standaard koptelefoon aan te sluiten. Dat is echter niet nodig door de meegeleverde draadloze AirPods. Het toestel is leverbaar in de kleuren grijs, goud, rosegoud, zwart en gitzwart. Er is naast de kleurkeuze ook de mogelijkheid om de iPhone 7 Plus te kopen met 32GB, 128GB of 256GB opslagcapaciteit.

iPhone 7 Plus abonnementen


Uiterlijke kenmerken

Het design van de iPhone 7 Plus volgt het innovatieve ontwerp dat twee jaar geleden geïntroduceerd is. Ten opzichte van de iPhone 6S Plus zijn vooral de antennestrepen op de achterkant anders. Deze lopen niet meer horizontaal over de achterkant maar zijn beter verstopt aan de onder- en bovenzijde zodat ze niet zo goed opvallen. De home button is in dit model platter dan normaal en kan niet ingedrukt worden. De behuizing is niet veel veranderd en bestaat nog steeds uit aluminium en glas. Het toestel heeft een formaat van 158.2 x 77.9 x 7.3 mm. Het 5,5 inch Retina display heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels met een pixeldichtheid van 401 ppi. In vergelijking met de iPhone 7 Plus is het toestel 4 gram lichter met een gewicht van 188 gram.

Specificaties

De iPhone 7 Plus heeft een snelle 64-bit A10-chip als aandrijving. Er valt veel te zeggen over deze chipset waarbij vooral de snelheid opvalt. Het is een chipset waar concurrenten alleen maar over kunnen dromen. Apple staat bekend om de snelheid van de iPhone en dat is bij de 7 Plus niet anders. De grafische chip is ook sterk vooruit gegaan net als de M10 coprocessor voor bewegingen van de iPhone. Het grote pluspunt is dat het toestel ook langer meegaat. De batterijduur van de phablet is met gemiddeld twee uur uitgebreid zodat iedereen nog een extra afleving van de favoriete Netflix serie af kan kijken. Standaard draait de 7 Plus op iOS 10, de laatste versie van het besturingssysteem.

Camera

De iPhone 7 Plus wordt het meest geroemd om de nieuwe dual-camera die achterop het toestel zit. Deze iSight camera met twee 12 megapixel camera’s beschikt over een tele- en wijdehoeklens. Dit is de eerste keer dat een camera met deze specificaties in een iPhone aanwezig is en het zal ook niet de laatste keer zijn. De innovatieve camera belooft veel goeds. Een paar maanden na de introductie is de nieuwe professionele feature beschikbaar waardoor de achtergrond vervaagd wordt door de software zodat iedereen portretfoto’s als een pro kan vastleggen. Met de optical image stabilization en supersnelle autofocus is het nog makkelijker om een goede foto te schieten. De camera van de iPhone 7 Plus is ook in staat om video’s op te nemen in 4K beeldkwaliteit. Aan de voorkant van de nieuwe phablet is de FaceTime HD camera aanwezig welke uitgerust is met een 7 megapixel sensor. Deze camera heeft 2 extra megapixels en beschikt ook deze keer over de Retina Flash feature. Hierdoor kan het display gebruikt worden als flitser tijdens het maken van selfies. Filmpjes opnemen met de FaceTime HD camera kan in 1080p.

iPhone 7 Plus kopen

Een iPhone 7 Plus kopen is niet goedkoop. Het is zelfs de duurste iPhone die Apple geproduceerd heeft. Het toestel wordt in Nederland verkocht voor een adviesprijs van 909 euro. Dit is de adviesprijs die ten tijde van de introductie geldt voor een simlockvrije iPhone 7 Plus als los toestel met 32GB opslagruimte. De 128GB variant van de 7 Plus gaat over de toonbank voor 1019 euro als los toestel. Het 256GB model ligt in de schappen voor 1129 euro. Als er gekeken wordt naar de aanbiedingen dan wordt het goedkoper aangeboden met een abonnement dan met een los toestel. Dit komt doordat er een korting op het toestelabonnement gegeven wordt bij een 2-jarig contract. De totale kosten van de toestelbundel zijn in veel gevallen lager dan de prijs van een 7 Plus los toestel. Bij het kopen met een contract bestaat de helft uit de kosten van het toestel en de andere helft is de betaling voor de belkosten. Wil je een iPhone 7 Plus bestellen? Bespaar geld en vergelijk de verschillende iPhone 7 Plus abonnementen met de vergelijker.