iPhone en iPad beveiligd met vingerafdruk

iPhone en iPad beveiligd met vingerafdruk

juli 30, 2013 0 Door Redactie

Op 29 juli 2013 geeft Apple de vierde betaversie van iOS 7 uitgebracht. Met deze versie kunnen ontwikkelaars verbeteringen en bugfixes verwachten maar daarbij zijn er ook in de software aanwijzingen gevonden voor een toekomstige verandering.

Er is een folder met de naam ‘BiometricKitUI’ gevonden in de code van iOS 7. In deze code zijn er meldingen gevonden waarin over een vingerafdruksensor of scanner wordt gesproken. Deze scanner zou zich in de home- kop van de iPhone bevinden en zou een beveiligde toegang tot het apparaat bieden. De gebruiker met de juiste vingerafdruk krijgt dan alleen nog toegang tot de functies en inhoud van de iPhone. In de iPad komt deze code niet specifiek naar voren maar toch zal naar waarschijnlijkheid deze feature ook voor de tablet worden ingezet. Voor de tablet zou dit interessant zijn voor een betere beveiliging, maar ook kunnen meerdere personen met een eigen vingerafdruk toegang krijgen tot een eigen account.

Het is nog niet duidelijk wanneer de vingerafdrukscanner in de nieuwe iPhone of iPad integreert. In oktober/september kondigt Apple naar verwachting een nieuwe iPad mini en een nieuwe 9,7-inch iPad aan.