iPhone met 4G

Nederlandse operators zijn in 2013 gestart met 4G. Het 4G netwerk biedt tien keer hogere snelheden dan het 3G netwerk en staat voor supersnel internet. KPN heeft in Nederland op 8 april de bouw van het 4G-netwerk afgerond. Vodafone, Tele2 en T-Mobile zijn nog bezig met de bouw van hun eigen netwerken. In België kan men onder andere terecht bij Mobistar, Proximus en Base voor het 4G netwerk. Op steeds meer plekken in ons land en in België komen 4G-snelheden beschikbaar.

4G volgt de huidige 3G-netwerken op. Hiervoor wordt de LTE technologie gebruikt die een aantal voordelen biedt ten opzichte van de 3G-netwerken. Zo heeft het hogere snelheden, lagere latency en biedt het ruimte voor meer gelijktijdige gebruikers. Door deze hogere snelheden kunnen meer toepassingen buitenshuis worden gebruikt zoals het op afstand vergaderen of streaming video kijken.

iPhone 5S en 5C
De iPhone 5s en 5c zijn geschikt voor alle Nederlandse 4G-netwerken. Met de iPhone 5 is men voor landelijke dekking het best af met 4G van T-Mobile. Wie in de Randstad woont kan ook kiezen voor Vodafone 4G. De iPhone 4s en oudere iPhone toestellen zijn helaas niet geschikt voor 4G. Gebruikers met deze toestellen kunnen internetten via 3G of Wi-Fi. De iPhone 5s en 5c worden in meerdere modelnummers op de markt gebracht. Deze zijn gericht op verschillende regio’s en voor het ondersteunen van verschillende frequenties.

In Europa zijn dat:

  • iPhone 5s: modelnummer A1457, LTE-banden 1, 2, 3, 5, 7, 8 en 20
  • iPhone 5c: modelnummer A1507, LTE-banden 1, 2, 3, 5, 7, 8 en 20

De LTE-banden 3,7 en 20 zijn vooral in Nederland en België relevant. Zo heeft bijvoorbeeld de iPhone 5 beperkte ondersteuning voor 4G. Alleen de netwerken die LTE-band 3 gebruiken zijn interessant zoals T-Mobile. LTE-band 3 komt overeen met de frequentie van 1800 MHz. T-Mobile biedt hiermee landelijk haar dekking. KPN en Vodafone werken alleen in drukke gebieden met deze frequentie zoals in de randstad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *