iPhone SE

technology_static_largeDe iPhone SE is na maanden van geruchten op 21 maart 2016 officieel door Apple geïntroduceerd. De nieuwe iPhone is een combinatie van meerdere iPhones. Het heeft geen uniek ontwerp maar ook geen unieke hardware componenten. Het design heeft veel weg van de iPhone 6S maar qua afmetingen lijkt het meer op de iPhone 5S uit 2013. Van binnen heeft de iPhone SE ook een combinatie van onderdelen die al eerder in iPhones aanwezig waren.

iPhone SE abonnementen


Uiterlijke kenmerken

De iPhone SE is de “Special Edition” zoals Tim Cook het verwoordde tijdens de presentatie. Het design heeft veel weg van de iPhone 6S. De randen zijn licht gebogen en het heeft niet het hoekige uiterlijk van de iPhone 5S. De iPhone SE is uitgerust met een 4 inch Retina display dat een resolutie heeft van 1136 x 640 pixels met 326 ppi. De behuizing van de iPhone SE is gemaakt van metaal en glas. De iPhone SE heeft afmetingen van 123.8 mm x 58.6 mm x 7.6 mm.

Specificaties

De iPhone SE heeft intern veel bekende onderdelen. Zo beschikt de iPhone SE over dezelfde chipset als de iPhone 6S. Dit is de Apple A9-chipset en M9 coprocessor. In vergelijking met de A7 chipset in de iPhone 5S is dit een grote verbetering. De A9-chipset is veel sneller, zuiniger en efficiënter dan de A7-chipset. De iPhone SE draait op het iOS 9.3 besturingssysteem. Dit is de meest recente versie van het iOS besturingssysteem. De iPhone SE is uitgerust met de vingerafdrukscanner en TouchID waardoor er gebruik gemaakt kan worden van Apple Pay.

Camera

De 12 megapixel camera waarmee de iPhone SE is uitgerust is hetzelfde als die van de iPhone 6S. Er is gelukkig niet bespaard op de camera in de iPhone SE. Ten opzichte van de iPhone 5S en iPhone 6 is de camera in verschillende opzichten verbeterd. Dit komt de kwaliteit van de foto’s ten goede maar ook de snelheid waarmee foto’s genomen kunnen worden. Met de iSight camera kunnen video’s opgenomen worden in 4K. De FaceTime camera heeft een 1,2 megapixel lens. Met deze camera kunnen video’s opgenomen worden in 720p.