iPhone verzekeren?

5s8Een iPhone is een kostbaar toestel, verzekeren van dit toestel kan voor velen een verstandige keuze zijn. Laat je je iPhone vallen of wordt deze gestolen, dan kunnen de kosten hoog oplopen. Zelfs wanneer men voorzichtig met de iPhone omgaat, kan een ongeluk in een klein hoekje zitten. Een iPhone kan natuurlijk worden beschermd met een hoesje maar deze zal zelfs niet altijd schade tegengaan. Om hoogoplopende kosten bij schade of diefstal tegen te gaan kan men kiezen voor een iPhone verzekering.

Een iPhone verzekering is een persoonlijke keuze. Deze verzekering kan bij de provider worden afgesloten wanneer er ook een iPhone abonnement wordt afgesloten. Ook kan er een abonnement worden afgesloten bij een verzekeraar. Het afsluiten van een iPhone verzekering is een eigen keuze, dit is niet verplicht. Toch sluit men vaak graag een verzekering af, dit geeft een veilig gevoel.

Heb je geld achter de hand of niet?

Voordat men een verzekering afsluit is het van belang om af te wegen of het nodig is om een verzekering af te sluiten. Een verzekering zou alleen moeten worden afgesloten indien de schade aan de iPhone groter zal zijn dan het bedrag dat men zelf achter de hand heeft voor eventuele schade. Voor een verzekering betaal je iedere maand een bepaald bedrag. De iPhone gebruiker zou dit bedrag ook zelf achter de hand kunnen houden voor eventuele schade. Toch kan een verzekering afsluiten voordeliger zijn, je kan immers na een korte tijd al worden geconfronteerd met een iPhone die stuk valt. Voor wie slordig met zijn iPhone omgaat is het zeker verstandig een verzekering af te sluiten.

Welke verzekeringen heb je al?

Voordat men de keuze maakt om een iPhone verzekering af te sluiten kan men eerst de eigen lopende verzekeringen raadplegen. Diefstal kan bijvoorbeeld onder de inboedelverzekering vallen en hierdoor worden gedekt. Ook voor valschade is men soms al verzekerd en hoeft geen aparte iPhone verzekering te worden afgesloten. Van Apple krijgt de gebruiker ook overigens 1 jaar standaard garantie. Apple is verplicht het toestel te repareren indien deze binnen 1 jaar defect gaat. Het defect moet wel door Apple worden erkend.

Waar verzekeren?

Het verzekeren van de iPhone is mogelijk bij de eigen provider maar ook bij verschillende verzekeraars zoals de ANWB. De iPhone verzekeringen kunnen per verzekeraar en provider verschillen. Bekijk hoe je bent verzekerd en vergelijk vervolgens de voorwaarden en kosten van diverse verzekeraars en providers met elkaar voordat je overgaat op een iPhone verzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *