Meer details van de Apple Watch

Meer details van de Apple Watch

december 8, 2014 0 Door Redactie

Afgelopen september werd de Apple Watch door Apple officieel aangekondigd. Apple kondigde de watch tegelijk aan met de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. De nieuwe smartwatch zal begin 2015 in drie verschillende uitvoeringen verschijnen. Er komt een Apple Watch, een Apple Watch Sport en een luxe Apple Watch Edition. Voor welke prijs de uitvoeringen zullen worden verkocht is nog niet duidelijk. Er was al het een en ander bekend over het nieuwe horloge van Apple, maar onlangs heeft Apple meer informatie uit de doeken gedaan over de Watch. Zo biedt het polshorloge onder meer Sketch. Sketch is een functie waarmee je tekeningen op je pols kan maken en deze zo direct kan sturen naar een andere Apple Watch.

Timekeeping-functie
Een andere functie is de Timekeeping-functie. Met deze functies kunnen diverse wijzerplaten op de Watch worden ingesteld. Ook is er de optie complications, met deze functie kan een speciale set subfunctionaliteiten worden geactiveerd. Zo kan de Apple Watch op allerlei manieren worden ingesteld. Op het display kan bijvoorbeeld het weerbericht worden bekeken of je kan er voor kiezen om je dagelijkse activiteiten of beurskoersen op het display te laten verschijnen. Klik op een dergelijke ‘complication’ en ga zo naar de app voor meer info.

Tap functie
Ook heeft Apple de functie Tap gedemonstreerd. De Tap functie is een communicatietoepassing die op basis van haptische technologie stille alerts geeft. Een fitnessfunctie kan natuurlijk niet ontbreken op de smartwatch. De Activiteit-app in het horloge maakt onder ander gebruik van een ingebouwde hartslagmeter en versnellingsmeter die je activiteiten kan vastleggen. Daaraan worden de Wi-Fi en gps-data van de iPhone aan toegevoegd.