Muziekdienst Apple toch niet goedkoper dan concurrent?

Muziekdienst Apple toch niet goedkoper dan concurrent?

maart 20, 2015 0 Door Redactie

Over de nieuwe muziekdienst van Apple gaan veel geruchten. Er werd gesteld dat de dienst aantrekkelijk zou worden gemaakt door er een prijskaartje van slechts acht dollar per maand aan te hangen. Hierdoor zou de dienst goedkoper zijn dan haar concurrenten en wellicht meer klanten trekken. Het lijkt erop dat Apple hier toch vanaf stapt.

Invloed van muzieklabels

Volgens Billboard stapt Apple hier noodgedwongen vanaf. Muzieklabels zouden blijven aandringen op een maandelijkse prijs van 10 dollar die gebruikers zouden moeten betalen. De muziekdienst van Apple zou daarmee net zoveel kosten als diensten van concurrenten zoals Spotify. Ook Beats Music dat onlangs door Apple is overgenomen heeft een prijs van 10 dollar per maand in de Verenigde Staten. Indien Apple de eigenmuziek dienst voor een lager bedrag zou willen aanbieden, moet het bedrijf het bedrag zelf tot 10 dollar aanvullen. Er doen ook geruchten de ronde dat Apple van Beats Music een muziekstreamingdienst wil maken. De naam zal dan veranderen in iTunes. Apple zou wel enkele functies van Beats overnemen.

Apple zal het vernieuwde Beats Music waarschijnlijk in juni aankondigen tijdens de Worldwide Developers Congress. Op dit evenement presenteert Apple ook ieder jaar de nieuwste versie van iOS.