Nieuwe functies iOS 8.3

Nieuwe functies iOS 8.3

maart 31, 2015 0 Door Redactie

Het nieuwe besturingssysteem iOS 8.3 komt met een aantal vernieuwingen. Eerder was al duidelijk dat Siri in versie 8.3 eindelijk Nederlands ondersteunt maar er zijn nog meer nieuwe functies. Met iOS 8.3 kunnen straks apps worden gedownload zonder dat er een wachtwoord hoeft te worden ingevoerd en dankzij Siri kan via de speaker worden getelefoneerd. Het gaat om kleine verbeteringen die het gebruik van de iPhone toch een stuk gemakkelijker maken.

Wat zijn de nieuwe mogelijkheden?

Vanaf iOS 8.3 spreekt Siri ook Nederlands. Dit brengt mee dat je de iPhone een commando kan geven om iemand te bellen. Indien de iPhone op stroom is aangesloten kan Siri worden geactiveerd door te zeggen ‘Hey Siri’, dit kan dus handsfree. Voorheen lukt dit niet bij Siri maar in iOS 8.3 kan dit dus wel. Een andere nieuwe mogelijkheid is het toe passen van andere instellingen voor downloads uit iTunes of de App Store.

In de nieuwe update kunnen gebruikers van iOS instelling hoe vaak Apple om een wachtwoord moet vragen voor het aanschaffen van apps. Men kan aanvinken dat er altijd een wachtwoord moet worden gevraagd, of bijvoorbeeld na 15 minuten na de laatste download. Dit was al eerder mogelijk in de instellingen van iOS maar nu komt er voor download instellingen een eigen menu. Het is hierbij zelfs mogelijk om het invoeren van wachtwoorden voor gratis apps geheel uit te schakelen. Klik op download, dan zal de iPhone de gratis app automatisch downloaden zonder dat er een wachtwoord hoeft te worden ingevoerd. Deze optie is alleen mogelijk voor mensen die Touch ID hebben uitgeschakeld. Omdat de vingerafdrukscanner zo makkelijk en snel werkt vindt Apple dat het voor gebruikers geen extra moeite kost in tegenstelling tot het intypen van een wachtwoord.

Wanneer de release van iOS 8.3 plaatsvindt is nog niet duidelijk. Op dit moment draait er een publieke beta van de versie van het besturingssysteem.