Nieuwe iPhone krijgt de naam iPhone Pro?

Nieuwe iPhone krijgt de naam iPhone Pro?

juli 21, 2017 0 Door Redactie

De naam van de iPhone die dit jaar uitkomt is nog steeds niet bekend maar volgens diverse analisten wordt het iPhone Pro. Dit is de verwachting van J.P. Morgan Apple analist Rod Hall. In het laatste rapport van het bedrijf worden voorspellingen gedaan voor het derde kwartaal van Apple in het huidige jaar. Deze voorspellingen omvatten ook de introductie van de nieuwe iPhone.

Wat denken de analisten?

In het rapport van JP Morgan wordt niet gesproken over de iPhone 8, iPhone X, iPhone Edition maar over de iPhone Pro. Volgens de analisten die aan het rapport gewerkt hebben is het nieuwe toestel al in september klaar. In tegenstelling tot wat andere media melden zijn er in september al toestellen klaar om te verschepen, zij het in kleine aantallen. De massaproductie van de nieuwe iPhone is niet op volle kracht van start gegaan een paar maanden geleden waardoor er een beperkte voorraad is in de eerste twee maanden.

De prijs

Het rapport geeft ons ook informatie over de prijs van de nieuwe iPhone. Volgens de analisten wordt de prijs nog hoger dan wat andere media beweren. Er is vaak gesproken over een adviesprijs van 1000 dollar maar dit kan verder oplopen tot 1100 dollar volgens JP Morgan. Dit heeft niet alleen te maken met de hogere productiekosten maar ook met het creëren van een lagere vraag zodat in de eerste maanden het aanbod beter onder controle gehouden wordt.