Ongewenste notificaties in iOS8 door Apple aan banden gelegd

Ongewenste notificaties in iOS8 door Apple aan banden gelegd

juli 11, 2014 0 Door Redactie

In iOS 8 doet Apple verschillende aanpassingen om tegemoet te komen aan de gebruikers en hun ergernissen zoveel mogelijk weg te nemen. Apple maakt onder andere korte metten met apps die de batterij leegtrekken en Safari voorkomt dat je naar de App Store wordt gestuurd wanneer je dit niet wil. Ook gaat Apple iets doen aan games (vooral de gratis varianten) die ongewenst notificaties naar de gebruiker blijven sturen. Dit ontdekte PocketGamer in iOS 8 beta 3. In deze derde beta versie van iOS 8 zou dit niet meer mogelijk zijn. De gamesite kwam hierachter door verschillende tests.

Het zijn vooral de gratis spellen voor de iPad en iPhone die gebruikers lastig blijven vallen met notificaties. Wanneer een spel een tijdje niet wordt gespeeld komt er bijvoorbeeld een notificatie boven. Het uitschakelen van deze meldingen via Instellingen> Berichtencentrum helpt hierbij vaak niet. In iOS 7 kunnen de games en apps ook vaak lokale notificaties sturen. In beta 3 zou Apple de rechten voor het versturen van de push- en lokale notificaties hebben gelijk getrokken. Geef je aan dat je geen toestemming geeft voor notificaties, dan ontvang je deze in iOS 8 dus ook niet meer.

Door PocketGamer werd dit getest met een aantal games die veel notificaties sturen zoals Order UP!!, Race the Stig en Game of War. Op iOS7 en iOS8 werden voor deze games de notificaties volledig uitgeschakeld. In iOS 7 verschenen wel notificaties in het berichtencentrum en op het toegangsscherm. Onder iOS 8 kwam geen enkele melding binnen.