Ook iPhone bezitters kunnen nu bellen met Whatsapp

mei 4, 2015 0 Door Redactie

De belfunctie in WhatsApp is vanaf dit moment ook beschikbaar in de iOS-app. De komende weken zal de belfunctie ook worden uitgerold naar gebruikers. iPhone bezitters kunnen vanaf dan ook bellen via WhatsApp.

Whatsapp update

De belfunctie komt met de nieuwe update voor de iOS-app van WhatsApp. Deze functie is op het moment al enkele weken beschikbaar voor Android. Het is te verwachten dat de belfunctie door WhatsApp langzaam wordt uitgerold. Zo wordt het verhoogde dataverbruik verspreid en zal niet iedereen ineens massaal gaan bellen met WhatsApp. Als gebruiker weet je dat je de belfunctie hebt indien er een belknopje aan de bovenkant van een chatgesprek wordt weergegeven.

Voordelen van bellen met Whatsapp

Tijdens het bellen met WhatsApp worden geen belminuten verbruikt maar data. Een minuut bellen kost ongeveer 250KB, vier minuten bellen zal daarmee zo ongeveer 1 MB aan verbruik kosten. Met een databundel van 100 MB kan er dus zo’n 400 minuten door een gebruiker worden gebeld. Wanneer je bent verbonden met Wi-Fi bel je gratis. De kwaliteit van de gesprekken via WhatsApp is nog niet erg goed. Wanneer de internetverbinding niet stabiel is kan er vertraging voorkomen of horen gebruikers een echo. Verder brengt de update een optie om video’s en foto’s vanuit andere apps te delen via WhatsApp en er is een cameraknop beschikbaar in de chat. Ook kun je contacten bewerken binnen de app en video’s aanpassen voor je deze verstuurd. Voor velen zal de belangrijkste verandering de mogelijkheid om de blauwe vinkjes uit te schakelen zijn. Dit kan via Instellingen > Account > Privacy en de leesbewijzen uit te schakelen.