Patent voor Apple’s vingerafdruksensor

Patent voor Apple’s vingerafdruksensor

februari 11, 2015 0 Door Redactie

Apple heeft een nieuw patent geregistreerd voor een nieuwe vingerafdruksensor in het scherm in plaats van in de homeknop. Vanaf de allereerste iPhone heeft het apparaat al een homeknop onder het scherm. Vanaf de iPhone 5S heeft deze homeknop nu ook een vingerafdruksensor gekregen. De vingerafdruksensor heeft meerdere functies. Zo kan men het toestel ermee unlocken of bijvoorbeeld muziek en apps kunnen met een vingerafdruk worden betaald. Apple wil deze functies graag behouden maar het lijkt erop dat in de toekomstige iPhone versies de homeknop zal verdwijnen onder het scherm. Op deze manier is er geen homeknop meer nodig en kan het scherm van de iPhone groter worden gemaakt zonder dat het toestel zelf ook groter wordt.

In het patent dat Apple heeft geregistreerd staat omschreven hoe de vingerafdruk door het scherm zal worde gevoeld en vervolgens wordt geregistreerd. Het patent heeft de naam: vingerafdruksensor in een elektronisch apparaat. Afgelopen week werd dit bekend gemaakt door het Amerikaanse octrooibureau. Apps zullen met deze sensor aangeven op welke plek de vinger moet worden gelegd zodat de afdruk kan worden gescand om bijvoorbeeld een app aan te komen. Uit het patent blijkt dat het ook mogelijk is om afdrukken van meerdere vingers te scannen. Zo kan bij aankoop op een iPad de hele hand op het scherm worden geplaatst.

Het is nog afwachten of het patent ooit door Apple zal worden gebruikt en of er al een nieuwe sensor wordt geplaatst in een eventuele iPhone 6S of 7.