Wat door Apple is aangekondigd tijdens het event

Wat door Apple is aangekondigd tijdens het event

september 14, 2015 0 Door Redactie

Apple heeft tijdens het jaarlijkse event dat in september plaats vindt weer een aantal nieuwe apparaten en ander nieuws aangekondigd aan het publiek. Natuurlijk werden de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus officieel aangekondigd tijdens het event. De smartphones zullen vanaf 25 september worden verkocht in de eerste landen waaronder Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Het design van de iPhone is hetzelfde gebleven als dat van de iPhone 6 maar onderhuids zijn er flink wat vernieuwingen aangebracht. Aan boord is een verbeterde 12 megapixel camera en ook de frontcamera is verbeterd en betreft nu een 5 megapixel camera. De chip is een snellere 64-bit Apple A9 chip met twee keer zoveel werkgeheugen. Het toestel zal ook te verkrijgen zijn in het roségoud. De 6S is verkrijgbaar vanaf 739 voor het model met 16GB. Voor de versies met 64GB en 128GB betaal je 849 en 959 euro. De 6S Plus is verkrijgbaar vanaf 849 euro, de versies met meer GB zijn verkrijgbaar voor 959 en 1069 euro.

Apple TV

Ook werd door Apple de nieuwe Apple TV aangekondigd. De nieuwe settopbox is voorzien van betere hardware, een App Store voor het downloaden van spellen en een nieuwe afstandsbediening. Ook krijg je toegang tot Apple Music. De Apple TV is verkrijgbaar vanaf 149 dollar en zal vanaf eind oktober in de winkels liggen.

iPad Pro

Verder werd de iPad Pro aangekondigd, dit is de meest grote en krachtige iPad ooit door Apple gemaakt. De tablet beschikt over een 12,9 inch beeldscherm met een resolutie van 2732 x 2748 pixels. Ook heeft Apple een toetsenbord dock en een capacitieve stylus voor de iPad ontwikkeld. De iPad pro is verkrijgbaar vanaf 799 dollar in november. Daarnaast is er nog de vernieuwde kleine tablet van Apple, de iPad mini 4. Deze tablet is voorzien van multitask functies en is dunner en krachtiger dan zijn voorganger. De tablet is waarschijnlijk eind september verkrijgbaar voor 399 dollar.

Op 16 september zal iOS 9 officieel beschikbaar zijn voor alle gebruikers. Deze vernieuwde versie van iOS is sneller, veiliger en stabieler. Ook brengt de versie een aantal veranderingen met zich mee. Ook zal het nieuwe besturingssysteem voor de Apple Watch op 16 september worden uitgebracht. Het gaat om watchOS 2.